Doorbraak Vloerretour: End of Life service voor consument

Cotap meldt mijlpaal in verduurzamen Nederlands vloerenlandschap

In de zomer van 2022 is Cotap gestart met Vloerretour: hét Nederlandse recycle initiatief. Met Vloerretour worden schone snijresten kosteloos bij klanten opgehaald en met een partner gerecycled tot nieuwe industriële vloeren. Sinds medio 2023 is het ook voor consumenten mogelijk om gebruik te maken van Vloerretour.

Het is tijd voor de volgende stap: het recyclen van ‘end of life’ pvc. Met andere woorden: pvc vloeren die aan het eind van de levensduur zijn. Binnenkort is het voor consumenten mogelijk om hun pvc vloer bij aankoop te registreren voor Vloerretour. Cotap geeft daarmee de garantie aan haar klanten om deze pvc vloeren in de toekomst kosteloos af te halen, te recyclen en een tweede leven te geven. Een belangrijke mijlpaal voor Vloerretour!

Vliegende start
Meer dan 500 winkels zijn inmiddels Vloerretourdealers geworden en dit aantal stijgt nog iedere week. Samen met alle Vloerretourdealers heeft Cotap in de afgelopen tijd meer dan 350.000 kilogram pvc gerecycled. Dat is meer dan het gewicht van 200 auto’s samen! Dit is het begin. Met onder andere Vloerretour wil Cotap het gehele vloerenlandschap verduurzamen.

‘Een belangrijke stap naar een
groenere wereld’

Cotap heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is Vloerretour gestart vanuit de overtuiging dat rentmeesterschap ons stimuleert om een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten op aarde. De vloerengroothandel vindt het belangrijk dat toekomstige generaties ook een groene en gezonde aarde hebben om op te leven. Met de doorontwikkeling van Vloerretour en deze vervolgstap met End of Life service zet Cotap samen met haar klanten een belangrijke stap om de wereld steeds een beetje groener te maken.

De stappen in het kort
De Vloerretour End of Life service werkt volgens het volgende drie stappenplan voor de consument. Tijdens de eerste stap wordt bij aankoop de vloer voor Vloerretour.  Door deze binnen 30 dagen te registeren wordt de garantie gegeven dat de vloer aan het einde van de levensduur wordt afgehaald.

Gerelateerde nieuwsartikelen

'Cotap zet een nieuwe duurzame stap in de doorontwikkeling van Vloerretour'
Cotap meldt mijlpaal in verduurzamen Nederlands vloerenlandschap
‘De droom is om van vloerafval weer vloeren te maken, die wij in ons assortiment hebben’