Vloerretour ontwikkelt door: samenwerking met recycler Ekotrend

'Cotap zet een nieuwe duurzame stap in de doorontwikkeling van Vloerretour'

Sinds de start van Vloerretour heeft Cotap samen met haar klanten maar liefst 1,5 miljoen kilogram pvc snijafval verzameld en gerecycled tot nieuwe producten ten behoeve van verschillende industrieën. Cotap zet een nieuwe duurzame stap in de doorontwikkeling van Vloerretour en slaat de handen ineen met Europa’s grootste pvc recycler: Ekotrend.

Met de nieuwe samenwerking met recyclingpartner Ekotrend zet Cotap een volgende duurzame stap in de reis naar een circulair productaanbod. Oude vloeren en snijresten zijn dan geen afval meer, maar nieuwe grondstoffen voor hun vloeren. Ekotrend is een toonaangevend en gecertificeerd familiebedrijf in Tsjechië.

Circulair productaanbod
Ekotrend produceert pvc granulaten van ‘virgin’ en gerecycled materiaal. Daarmee kan Vloerretour niet alleen veel meer afval recyclen, maar kan het afval ook gebruikt worden als grondstof voor nieuwe pvc vloeren. Met deze samenwerking zet Cotap dus een volgende stap richting hun duurzame streven. Met ingang van februari 2024 worden alle containers met pvc afval naar Ekotrend in Tsjechië vervoerd.

De volgende duurzame stap
richting een circulair productaanbod

Zo werkt Vloerretour
Een Vloerretourdealer ontvangt leeg emballagemateriaal waarin pvc snijresten (zonder kurk) gedeponeerd kunnen worden. Cotaps eigen transport haalt de pvc snijresten op, zodra de klant een volle bigbag bij ons retour meldt. Zo krijgen oude pvc vloeren en snijresten een tweede leven en kan de klant jaarlijks ook nog eens tot wel duizenden euro’s aan stortkosten besparen. Het enige dat de klant hoeft te doen is de pvc snijresten weer mee terugnemen naar de zaak, nadat zij een vloer geplaatst hebben. Vervolgens recycled Ekotrend het afval dat via Vloerretour wordt gebracht tot nieuwe pvc vloeren.

Gerelateerde nieuwsartikelen

'Cotap zet een nieuwe duurzame stap in de doorontwikkeling van Vloerretour'
Cotap meldt mijlpaal in verduurzamen Nederlands vloerenlandschap
‘De droom is om van vloerafval weer vloeren te maken, die wij in ons assortiment hebben’