Vloerretour als leidraad om het vloerenlandschap te verduurzamen

Onze eerste stappen

Wij zijn Vloerretour gestart vanuit de overtuiging dat rentmeesterschap ons stimuleert om een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten op aard.

Ons streven

Een groene en gezonde aarde
voor de volgende generaties

We voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van onze aarde en willen zorgvuldig omgaan met alles wat zij ons biedt. Om zoveel mogelijk groene impact te maken is Vloerretour er voor de gehele vloerenbranche: van vloerenspecialisten tot consumenten. We halen kosteloos oude vloeren en snijafval op, recyclen dit tot grondstoffen en maken er nieuwe vloeren van! Zo gaan we samen met jou voor een duurzame wereld zonder afval.

Vloerretour is een
duurzaam initiatief van Cotap

Vloerretour is een initiatief van Cotap, een full-service vloerengroothandel. Cotap is Vloerretour gestart vanuit de overtuiging dat rentmeesterschap ons stimuleert om een zo klein mogelijke ecologische vloerafdruk achter te laten op onze aarde, zodat toekomstige generaties een groene en gezonde aarde hebben om op te leven. Om dit te kunnen bereiken is Vloerretour er voor de hele branche. Op die manier kan er zoveel mogelijk vloerafval opgehaald worden en maken we zoveel mogelijk impact. Ons ultieme doel is om ons gehele assortiment via Vloerretour te recyclen tot nieuwe grondstoffen voor ons eigen vloerenassortiment.

QUOTE

‘Als marktleider is het onze verantwoordelijkheid om voorop te lopen in de transitie naar een duurzame toekomst’
Klaas Bakker, CEO van Cotap.

Samen recyclen

Wij zijn er voor zowel
consumenten als bedrijven

We voelen ons verantwoordelijk voor het verduurzamen van het gehele vloerenlandschap. Daarom is Vloerretour er voor de hele branche en halen we vloerafval op bij zowel consumenten, als bedrijven (Vloerretourdealers). Op die manier kunnen we met elkaar zoveel mogelijk vloeren een tweede leven geven en werken we met elkaar aan een groenere aarde.

Onze tijdlijn

De duurzame reis van
Vloerretour

Cotap start met hét Nederlandse recycle initiatief: Vloerretour! Vloerretourdealers ontvangen bigbags die ze kunnen vullen met pvc snijresten – zonder kurk – van alle merken.

Naast Vloerretourdealers is Vloerretour er nu ook voor de consument, middels End of Life service. Wanneer consumenten bij de aankoop hun vloer registreren voor deze service, garandeert Vloerretour deze in de toekomst op te halen en een tweede leven te geven.

Cotap zet een nieuwe duurzame stap in de doorontwikkeling van Vloerretour en slaat de handen ineen met Europa’s grootste pvc recycler: Ekotrend. Hierdoor kan er niet alleen veel meer afval gerecycled worden, maar kan het afval ook gebruikt worden als grondstof voor nieuwe pvc vloeren.

 

Vloerretour breidt verder uit: nieuwe productgroepen worden toegevoegd! Naast pvc haalt Vloerretour ook laminaat en vinyl vloer- en snijafval op bij Vloerretourdealers.

Van Vloerretourafval naar evc vloeren. Een duurzame doorbraak in het vloerenlandschap! Cotap lanceert een unieke evc collectie, gemaakt van meer dan 50 procent gerecycled Vloerretourafval.