Samen duurzame doelen behalen

Vloerretour wil ervoor zorgen dat vloerafval en end of life vloeren geen afval meer zijn, maar nieuwe grondstoffen worden. Dit kunnen we niet alleen en hebben we onze partners in de vloerenbranche voor nodig. Van leverancier tot recyclers, alleen samen kunnen we dit doen! Daarom zijn we op zoek naar partners die met ons deze duurzame reis willen maken.

Ekotrend

In 2024 hebben we de handen ineen geslagen met Europa’s grootste pvc-recycler: Ekotrend! Dit gecertificeerde familiebedrijf is gevestigd in Tsjechië en produceert pvc granulaten van ‘virgin’ en gerecycled materiaal. Daarmee is de volgende duurzame stap gezet in het recyclingproces. Hierdoor kan er niet alleen veel meer afval gerecycled worden, maar kan het afval ook gebruikt worden als grondstof voor nieuwe pvc vloeren.

Swiss Krono

Familiebedrijf Swiss Krono is een toonaangevende Zwitserse producent en recycler van op hout gebaseerde producten, waaronder laminaat vloeren. Swiss Krono en Vloerretour streven beide naar een circulair productaanbod en door samen een partnerschap aan te gaan, versterken ze elkaar hierbij. Swiss Krono: ‘We onderzoeken voortdurend nieuwe manieren om de levenscyclus van materialen op houtbasis te verlengen, door hun duurzaamheid en gerecyclede inhoud te vergroten en daarbij dezelfde hoge kwaliteit en veiligheidsnormen te behouden.’

Onze merken

Voor een duurzame toekomst

Vloerretour werkt samen met deze merken