Vloerretour te horen in podcast Ondernemen naar brede welvaart

‘De droom is om van vloerafval weer vloeren te maken, die wij in ons assortiment hebben’

In de podcastreeks ‘Ondernemend naar Brede Welvaart’ gaan Martje Fraaije en Sjoerd Hardeman in gesprek met ondernemers over hun verhaal in de transitie naar een duurzame en inclusieve economie. In de tweede aflevering is onder andere duurzame vloerfanaat Klaas Bakker te horen over het Vloerretour initiatief.

Sjoerd: “Welke rol speelt verduurzaming in jullie bedrijfsvoering?”

Klaas: “Duurzaamheid betekent iets doen dat niet schadelijk is voor de volgende generatie. Als familiebedrijf zijn we bezig met de toekomst en hebben we een energiezuinige bedrijfsvoering. Daarnaast zetten we ons actief in voor mens en maatschappij. Zowel voor onze betrokken medewerkers, als de leefgemeenschap. Dat vinden we heel belangrijk.”

Vloerretour
Sjoerd: “Laatst heb ik toevallig een nieuwe laminaatvloer gelegd. Toen had ik een hoop snijverlies. Is dat ook waar jullie op inzetten rondom pvc?”

Klaas: “Rondom pvc hebben we het Nederlands recycle initiatief gelanceerd, Vloerretour. Wat houdt dat initiatief in? We zetten bij onze dealers een container met een bigbag erin. We zeggen: doe je snijafval erin. Dat mag van alle concurrenten zijn. Duurzaamheid is iets dat je samen doet en met de keten gaat organiseren. Binnen honderd dagen hebben 500 dealers zich aangemeld. Een overweldigend succes! De droom is om er weer vloeren van te maken, die wij in ons assortiment kunnen hebben.”

‘We willen een voortrekkersrol nemen in het verduurzamen
van het Nederlandse woninginrichting landschap’

Klaas: “We kunnen veel impact teweegbrengen. Met Vloerretour dachten we: waarom zouden we dat alleen voor ons doen. De wereld is niet van ons, we hebben de wereld in gebruik. Laten we het voor de hele branche doen. We willen als belangrijke speler in Nederland een voortrekkersrol nemen in het verduurzamen van het Nederlandse woninginrichting landschap.”

Nieuwsgierig geworden naar de aflevering? Beluister de volledige aflevering.

Gerelateerde nieuwsartikelen

'Cotap zet een nieuwe duurzame stap in de doorontwikkeling van Vloerretour'
Cotap meldt mijlpaal in verduurzamen Nederlands vloerenlandschap
‘De droom is om van vloerafval weer vloeren te maken, die wij in ons assortiment hebben’